Over Holistic me

Holistic me combineert mentaal en fysiek welbevinden. Holistic betekent een algehele aanpak en gaat ervan uit dat lichaam en geest verbonden zijn. Onze taak is dus om naar allebei te kijken als wij niet goed in ons vel zitten.

Moeheid hoeft niet alleen maar te maken te hebben met te weinig slaap, ook mentale stress kan ervoor zorgen dat je je uitgeput voelt. Mentale uitputting heeft echter een andere aanpak nodig dan alleen maar meer slapen.

Bij Holistic me kijken wij samen hoe wij ervoor kunnen zorgen dat je weer beter in je vel zit.

Over mijzelf

Mijn naam is Birthe Davies. Ik woon samen met mijn Engelse man en twee zoons in Zaandam. Ik ben in 2000 vanuit Duitsland naar Nederland gekomen en heb hier filosofie en Duits gestudeerd. In totaal heb ik 12 jaar voor de klas gestaan.

Omdat ik zie dat tieners en volwassenen om mij heen het zwaar hebben met alle dingen die van hen verwacht worden en die zij van zichzelf verwachten, ben ik gaan onderzoeken hoe dit komt en hoe ik kan helpen. Zodoende kwamen de deugden op mijn pad en heb ik de opleiding tot deugdencoach gevolgd. Omdat yoga mijzelf tijdens mijn studie en sindsdien heel veel heeft gegeven, heb ik de opleiding tot kinderyoga-docent, tieneryoga-docent en yin yoga-docent gevolgd.

Daarna heb ik het besluit genomen om het onderwijs te verlaten en voor mijzelf te beginnen in de mindfulness en met yoga om op deze manier tieners en volwassenen te helpen om zich beter in hun vel te voelen.

Yin Yoga (in het Engels)

Yin yoga in het Engels. Voor meer informatie kijk op de Engelse vertaling (vlaggetje boven aan de pagina).

Informatie

Duur: 75 minuten
Dag en tijden: Donderdagen van 20:00 tot 21:15 uur (inloop vanaf 19:50)
Locatie: Czaar Peterplantsoen 6, 1506RD Zaandam
Kosten: 12 euro per uur of een strippenkaart voor 100 euro voor 10 lessen

Destress en Relax

Tieners en studenten hebben het zwaar in deze digitale tijd. Met mindfulness, compassie en (makkelijke) yoga brengen wij samen de rust weer terug. Eenvoudige oefeningen helpen je om in de avond makkelijker in slaap te vallen en met examenstress om te gaan. Je losmaken van al die dingen die je denkt die er gedaan moeten worden en weer bij jezelf komen is het doel van deze achtweekse workshop. De sessies duren ongeveer 1,5 uur. Deze workshop kan ook op school of de universiteit plaatsvinden indien er een lokaal beschikbaar is.

Informatie

Duur: acht weken, 1,5 uur per sessie
Data en tijden: op afspraak
Locatie: Czaar Peterplantsoen 6, 1506RD Zaandam
Kosten: 80 euro per persoon

Mindfulness Workshop

In een serie van acht sessies leer je hoe je beter in je vel komt te zitten en niet meegesleurd wordt door de waan van de dag. Met eenvoudige opdrachten leer je om weer in je lichaam te komen. Mindfulness is geen “quick fix”, maar een verandering van hoe je in het leven staat, namelijk met aandacht. Het is wetenschappelijk bewezen dat de hersenstructuur na acht weken is veranderd en mensen beter met tegenslagen om kunnen gaan. Stuur een berichtje of bel om een afspraak te maken. Wil je liever met een groep vrienden komen? Dat is tot vier personen helemaal geen probleem.

Informatie

Duur: acht weken, 1,5 uur per sessie
Data en tijden: op afspraak
Locatie: Czaar Peterplantsoen 6, 1506RD Zaandam
Kosten: 300 euro per persoon

Compassie Workshop

Je bent lief voor anderen en vergeet jezelf. Komt jou dat bekend voor? Altijd voor iedereen er zijn, nooit tijd voor jezelf nemen en meer en meer uitgeput raken? Dan is deze workshop voor jou bedoeld. Met een liefdevolle kijk naar jezelf kijken en toestaan dat je er mag zijn; dat je goed bent zo als je bent. Dat leer je hier, als je even was vergeten hoe je ook al weer van jezelf moest houden. Wees je eigen beste vriend(in). Start januari 2019. Start het jaar positief met dit cadeautje aan jezelf of voor iemand die je liefde voor zichzelf gunt. Ook hier is het mogelijk om met een groepje te komen.

Informatie

Duur: acht weken, 1,5 - 2 uur per sessie
Data en tijden: op afspraak
Locatie: Czaar Peterplantsoen 6, 1506RD Zaandam
Kosten: 300 euro

Deugden

Opvoeden is één van de moeilijkste taken in het leven. Sommige mensen gaat dat redelijk makkelijk af. Anderen, zoals ik, hebben er handvaten bij nodig. De deugden geven deze handvaten. In de deugden-tweedaagse leer je hoe je anders met je kinderen en familie kunt communiceren om meer harmonie in huis te krijgen. Maar ook persoonlijke groei zal centraal staan, daarom is deze workshop ook geschikt voor mensen zonder kinderen. Je leert hier de vijf strategieën van het deugdenproject • Spreek deugdentaal • Herken leermomenten • Stel duidelijke grenzen • Neem tijd voor rust, reflectie en bezinning • Geef actief aandacht • Wij werken zowel aan opvoeden met de deugden als ook aan jouw persoonlijke groei. Nadat je hebt deelgenomen, ontvang je het internationale Deugdencertificaat.

Informatie

Duur: twee hele dagen
Data en tijden: In het Nederlands op donderdag 6&23 mei, in het Engels op dinsdag 18&25 juni 10:00 tot 17:00 uur
Locatie: Czaar Peterplantsoen 6, 1506RD Zaandam
Kosten: 200 euro per persoon

Deugden in het onderwijs

Niet elke klas is hetzelfde en niet elke leerling is hetzelfde. Hoe kun je anders met de kinderen in je klas omgaan en communiceren, zodat zij zich gezien voelen? Dat leer je bij deze workshop. Ook het omgaan met (moeilijke) collega’s zal hier aan bod komen. Ik kom graag voor een dagdeel naar school vanaf vier collega’s, maar je bent ook van harte uitgenodigd om deze workshop bij mij thuis te volgen. Vervolgoptie hier is de tweedaagse in het voorjaar 2019 waarna je een certificaat krijgt.

Informatie

Duur: 4 uur
Data en tijden: op afspraak
Locatie: op school
Kosten: 395 euro voor de hele workshop, maximaal 10 personen

Coaching

Bij de persoonlijke coaching kijken wij samen waar jij behoefte aan hebt. Heb je grote levensvragen? Dan kan filosofische coaching goed voor jou zijn. Ben je vaak veel te streng voor jezelf? Dan sluit compassie goed aan bij jouw behoefte. Wil je meer in het hier en nu zijn? Dan is mindfulness iets voor jou. Maar vaak zal het een combinatie van alle drie vormen zijn. Dat bepalen wij in het begin en in de loop van de coaching samen. Coaching gebeurt altijd individueel zodat er alle aandacht voor jou is.

Informatie

Intake: gratis
Locatie: Czaar Peterplantsoen 6, 1506RD Zaandam
Kosten: 70 euro per sessie

Neem contact op....